Werken als strandwacht

Kom jij in aanmerking om strandwacht te worden bij ons?!

In principe iedereen die van aanpakken weet en 15 jaar of ouder is. Je komt dan tijdelijk in dienst bij de SSV en ontvangt een salaris. Mocht je geen of weinig specifieke diploma’s hebben; ook dan word je van harte uitgenodigd om je (weer) aan te melden bij de SSV. Gezien het gevarieerde takenpakket dat wij bieden, is er voor ieder wat wils! WIl jij meer informatie krijgen over strandwacht zijn bij de SSV? Laat hier je gegevens achter en wij zullen contact met je opnemen!

Óf weet je het al zeker?

De SSV beheert de stranden van de gemeente Veere en met ingang van 2019 ook de stranden in de gemeente Vlissingen. Dit betekent dat de SSV verantwoordelijk is voor het onderhoud van de stranden, toezicht houdt tijdens de zomermaanden op de strandgebruikers, plaatsen verhuurt op het strand ten behoeve van strandhuisjes (Veere) en zorg draagt voor het plaatsen en onderhouden van een groot aantal voorzieningen op alle stranden (loopplanken, douches, toiletten, vuilnisbakken, speeltoestellen en strandposten). Tevens worden op verschillende stranden door de SSV strandartikelen vanuit de strandposten verhuurd, zoals ligbedden, parasols en windschermen.

Op welke stranden is de SSV actief?

Het werkgebied van de SSV strekt zich uit over de volgende stranden: Vlissingen, Dishoek, Zoutelande, Westkapelle, Noordduine, Domburg, Oostkapelle, Vrouwenpolder en Neeltje Jans.
De SSV heeft op alle stranden strandposten staan van waaruit de werkzaamheden tijdens het strandseizoen worden verricht. De SSV houdt kantoor te Westkapelle, alwaar ook de werkplaats, loodsen en opslagterrein zijn gevestigd.

De werkzaamheden?

Strandwachten worden tussen 1 april en eind september ingezet voor het onderhouden van het strand en de voorzieningen, het verhuren van strandartikelen (ligbedden, stoelen en schermen), het toezicht houden op de badgasten en wanneer nodig verlenen van EHBO. De werkzaamheden worden verricht onder leiding van een hoofdstrandwacht en een assistent hoofdstrandwacht.

Wie komen er in aanmerking voor strandwacht bij de SSV?

In principe iedereen die van aanpakken weet en 15 jaar of ouder is. Je komt dan tijdelijk in dienst bij de SSV en ontvangt een salaris. Mocht je geen of weinig specifieke diploma’s hebben; ook dan word je van harte uitgenodigd om je (weer) aan te melden bij de SSV. Gezien het gevarieerde takenpakket dat wij bieden, is er voor ieder wat wils!
De meer ervaren strandwachten kunnen een (herhalings)cursus EHBO + Lifeguard krijgen. Wanneer je aan een van deze cursussen wilt deelnemen, neem dan contact op met je hoofdstrandwacht. Voor de specifieke strandbewakingstaken zijn uiteraard bepaalde vaardigheden, ervaring en diploma’s een pré.

Meer informatie en bepalingen