Over Stichting Strandexploitatie Veere

De Stichting Strandexploitatie Veere (SSV) beheert, exploiteert en bewaakt de stranden van de gemeente Veere gelegen tussen Dishoek en Vrouwenpolder, inclusief het Veersemeerstrandje. De SSV bewaakt in het hoogseizoen ook het strand bij Neeltje Jans. Vanaf 2014 beheert de SSV tevens de duinovergangen, en voert klein onderhoud uit.

strandwachten

Het beheer richt zich met name op het onderhoud van de stranden, zoals het verwijderen van zeeafval, zwerfafval, het legen van de afvalbakken en het ophalen van het afval van de slaaphuisjes. Tevens wordt het strand voor het seizoen geëgaliseerd zodat voorzieningen als loopplanken, afvalbakken en badposten geplaatst kunnen worden. De SSV is tevens verantwoordelijk voor de exploitatie van het strand. Dit houdt in dat strand wordt verhuurd ten behoeve van het plaatsen van strandcabines, slaaphuisjes of strandpaviljoens.

Tijdens het strandseizoen regelt de SSV de strandbewaking. Vanuit de verschillende badposten is er in het hoogseizoen tussen 10.00 en 18.00 uur toezicht door gediplomeerde strandwachten op de badgasten. Van mei tot het hoogseizoen en de laatste weekeinden van september is er in de weekeinden toezicht aanwezig van 12.00 tot 17.00 uur. 

Voor de bewaking van het strand bij Neeltje Jans gelden andere tijden.
Hier wordt gedurende zes weken in het hoogseizoen toezicht gehouden van 12.00 tot 18.00 uur.

tractor